Zsuzsi, a Mesélj fejből trénere
Steigerwald Zsuzsi

Szervezetfejlesztő vagyok, Gestalt coach, tréner. Két kisgyermek édesanyja.

A munkámban azon dolgozom, hogyan tudnak emberek és csapatok közelebb kerülni valós önmagukhoz, meglátni értékeiket és árnyékaikat. Nagyon szeretek a gyerekeimnek olvasni és mesélni, beleélni magam egy történetbe, és látni, ahogyan ők elmerülnek benne. A mesék így jelen vannak mindkét szenvedélyemben. Akár gyerek, akár felnőtt viszonylatban érdekel a mesék lélektana, a pszichológiai felépítése és mondanivalója. Mert a lelkünknek szólnak. Arról, hogy lehetünk a saját életünk hősei, kik tartanak velünk, kik és mik akadályoznak, abban hogy megtaláljuk a saját szent grálunkat. 

   

Zoli, a Mesélj Fejből trénere
Demendy Zoltán

Írok, szövegekkel foglalkozom és személyes fejlődést támogatok. Gyermekről nem tudok, de heti rendszerességgel mesélek sci-fi szerepjátékban, felnőtteknek.

Sokat dolgozom fikcióval és jó történetekkel. A mesének történetként is működnie kell, nagyon érdekel ennek a szerkezeti oldala. Improvizációs színházban pedig a kreatív, ott helyben létrehozós részét gyakorlom, amikor a mondat elkezdésekor még ötletem sincs, hogyan fogom befejezni.

Történetünk

Egyszer volt, hol nem volt, egy hat éves szőke kisfiú tele huncutsággal, energiával és kíváncsisággal. Egy napsütéses szombat délutánon éppen a házuk teraszán pihengetett a hétvégére hozzájuk látogató családi jó barát. A fiú nem átallott odasomfordálni, és megkérni őt, hogy ugyan, ha már ennyire ráér, meséljen már neki valami izgalmasat, és mondjuk legyen benne kalóz, kísértet és vár. És lett. És aztán kért még egy mesét, és még egyet. A jó barát ismerősei meghallották, hogy a fiú mennyire élvezte a történeketeket, és szerették volna, ha a jó barát az ő gyermekeiknek is mesélne izgalmas kalandokról. Így indult a Mesélj fejből!