Használj ötleteket mástól!

Van úgy, hogy egyszerűen kifogy az ötlettár. Már volt póni, maci, kisnyuszi. Megvolt a kalóz, a robot, és a törpés-óriásos verzió. Már találkozott a legkisebb testvér a koboldokkal, megküzdött a sárkánnyal, letepert egy orkot, csellel kimenekült a szirének közül, mi történhetne még? 

Arra biztatunk titeket, hogy inspirálódjatak bátran más mesékből, de tudjátok mit, bármilyen helyzetből! Lehet, hogy hallottál egy érdekes beszélgetést a buszon, vagy a kisboltba bejött egy furcsa hajú néni, vagy átszaladt egy mókus a kábeleken. Bármi ér. 

Én múltkor belenéztem valamiért az egyik Harry Potter filmbe (remélhetőleg ez már nem a spoiler kategória), amiben találnak egy régi naplót, amiről azt hiszik, nincsen benne semmi. Aztán egy véletlen folytán egyszer csak kiderül, hogy van ám ott mit olvasni bőven, csak épp láthatatlan tintával titkosították az írást. Kész, ennyi. Aznap este az erdőben a kis panda talált egy üres papírt, amire később rácsöppent egy esőcsepp, és lám egy kincses térkép jelent meg rajta.

Egy másik alkalommal a fáradtsággal küzdve arra jutottam, hogy a kis panda (nálunk ő egy stabil főszereplő) beteg lett, és anyukája a Piroska és farkast mesélte el neki. Mese a mesében! Csalás? Szerintem nem. 

Remekül tudnak működni a családi történetek, a saját gyerekkorod emlékezetes pillanatai, az ünnepek hangulata, erről még fogunk írni később bővebben is!

Szóval használjatok bármit inspirációnak! És ha ez épp az esti mese lenne, és annyira fáradtak vagytok, hogy ehhez sincsen már erőtök, akkor csak bújjatok össze, és aznapra akkor pont annyi is elég lesz. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük