A lányunk eleinte pont a családtörténetet kérte, amiknél nagyon jól jöttek az általatok javasolt trükkök, pl. a színesítés. Aztán beindult a mese fejből 🙂 Valóban kifogyhatatlan a lehetőség. Eredmény: ‘Anya, nem is tudtam, hogy ilyen klassz meséket tudsz’, mire én meg fejben hozzátettem, eddig én se 🙂 Nagy élvezettel mesélek én is, és jutalmam a kerek szemei.

Viki

Iszonyú jó érzés volt vadidegen emberekkel 10 perc ‘ismeretség’ után mesét írni, mesélni együtt. A nap végére olyan volt, mintha régi barátok lettünk volna. A mesélés által mintha a legrövidebb úton jutnánk el oda, amiért amúgy hosszú-hosszú köröket, kilométereket, napokat kell futni…

Nekünk most családilag van nagyon nagy szükségünk arra, hogy kitaláljuk, megírjuk a MI mesénket – és ehhez adott lendületet, bátorságot és ötleteket ez a workshop. Olyan kereteket, ‘szabályokat’, ami egy óriási szabadságot ad a fantáziának, és utat a mesélésnek, a Fejbőlmesélésnek:  egy teljesen másfajta együttlevésnek!

Juli

Egy nagyon kellemes napot töltöttünk Zsuzsival és DZ-vel, hálás köszönet érte! Sikerült végre kimondanom, hogy nem a csili-vili, hosszasan-gondosan csiszolt, kész mesekönyvekkel kell felvennem a versenyt, hogy szinte bármit mondhatok, szuper lesz, egyszerűen, mert teljesen más a műfaj… Pont ez az impulzus kellett ahhoz, hogy végre el kezdjek merni fejből mesélni. Rengeteg ötletet és mankót kaptunk ez alatt a pár óra alatt a történet szerkezetét, elemeit, stb. tekintve. Melegen ajánlom a képzést mindenkinek, aki egy újabb lehetőséget keres, amelyen keresztül kapcsolódni tud a gyerekéhez.

Zsófi

A tréningen rájöttem, hogy akkor fogok fejből mesélni, ha saját magam számára is izgalmassá tudom tenni a mesét, különben megunom saját magamat? Kaptam egy csomó jó ötletet, hogy lehet pl. gyertyákkal, mesekártyákkal interaktívvá tenni a mesélés élményt.

Dia

Nagyon kellemes és hasznos napot töltöttem a Mesélj Fejből keretén belül egy pár másik szülővel, akik hozzám hasonlóan fejlődni akarnak mesélés szempontból, valamint DZ-vel, egy fekete öves mesemondóval és Zsuzsival, aki szuperul levezényelte az összejövetelt és megfűszerezte egy pár nagyon érdekes mesepszichológia infóval. Köszönöm szépen a lehetőséget!

Zoli